loader
Beotel net

Počelo rušenje mosta u Šarampovu!

Radovi na rekonstrukciji mosta u Šarampovu bili su započeti više puta uz prekide, ili nepoštivanje roka. Meštani Prijepolja sa čežnjom, nostalgijom i danas u srcima čekaju da ponovo zablista punim sjajem kao iz davnina, oživi uspomene i podseti na svoj istorisjki i kulturološki značaj.

Nakon 1999-te, dolazak novih izvođača radova, doneo je i nove projektne dokumentacije, ali most je nekako sve ove godine tužno stajao u mestu.  Izvođač koji je preuzeo ovu odgovornost i zagarantovao rekonstrukciju je preduzeće „Putevi Užice“, koje je poslalo osam svojih radnika koji svakodnevno rade na obavljanju zadatka uz neophodnu mehanizaciju.

„Trenutno smo krenuli sa rušenjem mosta, od pet polja mi smo srušili jedan kompletan i ploču smo krenuli da skidamo na dva polja. Trenutno smo na poslovima raščišćavanja iz korita reke Lim. Radovi se odvijaju dobro, vreme nam ide na ruku i Lim je trenutno u stagnaciji. Zadržaće se stope, tj. kule ovog mosta će ostati, a ceo most ćemo uraditi iznova. Nosači će se staviti na postojeće stope i ostaće prepoznatljiv izgled od nekada. Građani se često osvrću i pitaju kada će radovi biti gotovi, čak je jedna gospođa i zaplakala“, naveo je građevinski inženjer i šef gradilišta, Almir Porović.

Planom rekonstrukcije predviđeno je asfaltiranje mosta, koji će imati dve trake, pešačke staze sa obe strane, rasvetu  i pristupni put za magistralu, a meštani Prijepolja će dobiti ponovo svoj stari, ali novi bezbedniji i lepši most na Limu, čiji je završetak radova predviđen u martu ove godine.

 

 

Zlatarpress

Etno selo Ilić

Dijagnostički centar Dr Lune