loader
Beotel net

Ana Brnabić u Priboju: NAPRAVILI SMO PUT KOJIM IDEMO NAPRED

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je 19. februara 2020. posetila opštinu Priboj.

Poseta premijerke je počela u 12h u Slobodnoj zoni, gde je izvršen obilazak mlade, uspešne turske firme „Flex Academy“ i firme „InmoldPlast“, domaćeg preduzetnika iz Požege. Nakon završenog obilaska razvojne zone u Priboju, u prisustvu čelnika lokalne samouprave, savetnika predsednika Srbije Jorga Heskensa, narodnog poslanika Krsta Janjuševića i uz praćenje velikog broja medija, premijerka se uputila ka METŠ koja je rekonstruisana u periodu prethodne godine i koja kao takva predstavlja otvorena vrata ka obrazovnim kadrovima.

Nekada je sudbina Priboja kao male i devastirane sredine bila poređena sa budućnošću FAP-a, međutim naglim razvojem Slobodne zone koja za sada broji osam investitora, ova lokacija je infrastrukturni potencijal koji ima svetlu budućnost.

“Situacija je bila izuzetno teška, ali Priboj nije pušten da propadne i rezultati su sada itekako vidljivi. Stručni tim ljudi koje smo okupili digao je ovu opštinu iz pepela. Više se ne izjedanačava sa FAP-om, već su tu novi strani i domaći investitori koji zapošljavaju preko pet stotina ljudi, a nova nemačka kompanija koja proizvodi delove za automobile zaposliće još 400 Pribojaca. Napravili smo put kojim idemo napred, dajemo signal mladima da je ovde moguća bolja budućnost”, istakla je premijerka Ana Brnabić.

Dolazak vrha države i poseta premijerke svedoče o tome da Priboj nastavlja svoj razvoj.

 “Dolazak premijerke nam izuteno znači, ne samo zbog sredstava koja dobijamo od Vlade RS, već nam je to i poruka da će se za Priboj učiniti još više. Ovde smo bili kao u napuštenom rudniku, ali vidimo naše svetlo na kraju tunela. Danas smo obišli realizovane projkete, ali će ih sigurno biti još. Naš uspeh je što FAP prozvodi za vojnu indutsriju Srbije, što smo dobili Slobodnu zonu i nove investitore. Sve to nam mnogo znači” rekao je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

Pored postojeće dve velike firme u okviru Slobodne zone, u  toku su pregovori i sa još jednim domaćim investitorom, a prema rečima narodnog poslanika, Krsta Janjuševića, to je jedan od najvećih privrednika u Zapadnoj Srbiji.

„Biće to još jedna važna investicija koja će doprineti razvoju Priboja i najmlađe a najbrže rastuće Industrijske zone u Srbiji u kojoj već posluje 8 firmi koje zapošljavaju 500 radnika“, rekao je narodni poslanik, KrstoJanjušević.

 

Pred kraj svoje posete, predsednica Vlade RS Ana Brnabić, obišla je i regionalni inovacioni star up centar.

"U Priboju smo uspeli da damo i signal mladima da je drugačija budućnost moguća", rekla je Brnabić i tom prilikom pohvalila uspeh pribojskih srednjoškolaca koji će zajedno sa đacima iz Prijepolja Srbiju 14. marta predstavljati na Evropskom takmičenju u robotici u Sloveniji.

 

Zlatarpress

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

  • 060 685 24 24

    Izdajem nenamešten stan ul. Majora Ilića Branoševac. telefon:060 685 24 24

ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc
Zlatarski biseri