loader
Tehnikum Taurunum

Počeli jednomesečni "Dani kulture" u Novoj Varoši!

Tradicionalna manifestacija “Dani kulture” u Novoj Varoši se održava već više od 40 godina zaredom, pa je i ove godine započela 8. februara i traje do 8. marta, gde je Dom kulture “Jovan Tomić” kao organizator, pripremio bogat sadržaj za sve sugrađane i goste Zlatara i Nove Varoši.

Prvog dana, “Dani kulture” započeli su otvaranjem izložbe slika likovnog kluba “Zlatarska paleta”. Nakon otvaranja izložbe slika, novovarošani i gosti uživali su u zvuku trube koja je odjekivala planinom Zlatara, orkestra Dejana Petrovića i Big Benda.

 “Mi se nadamo da će poseta biti dobra, potrudili smo se da napravimo dobar program. Ja pozivam sve naše sugrađane i goste sa strane da dođu i posete Dom kulture u ovom periodu, jer će biti zaista divnih i kvalitetnih programa”, rekla je direktorka Doma kulture “Jovan Tomić” u Novoj Varoši, Mihrija Hadžić.

Pored umetničkog programa, ova manifestacija ima značajan turistički obim, pa u tom smislu, očekuje se da na prezentaciji programa bude prisutan i zavidan broj gostiju, sugrađana kao u proteklim godinama.

“Velika je stvar u jednom gradu kao što je Nova Varoš da imamo ovakve goste, ovakve izvođače kojima se mogu pohvaliti i veliki centri. Nova Varoš je turističko mesto, a mi u saradnji sa Turističkom organizacijom radimo na kulturnom turizmu, da goste koji dođu na Zlatar, provedemo kroz Novu Varoš i obezbedimo im kulturni program koji mogu da posete”, zaključuje ona.

U nastavku programa, 18. februara je predviđen kabare sa Tanjom Bošković i Radetom Marjanovićem, zatim će uslediti 26. februara program za najmlađu publiku - dečija predstava, koja mališane neće ostaviti ravnodušnim. Velika predstava kruševačkog Narodnog pozorišta će svojom glumom ulepšati program “Dana kulture” i to 2. marta pod nazivom “Zbogom gospodine Hofman”.

U okviru programa, nastupaće i “zlatna frula Srbije”, novovaroški mladi i uspešni Darko Prelić sa svojim prijateljima, ali za sada još uvek nije poznat tačan datum nastupa. Na samom kraju, bogate “Dane kulture” u ovoj godini zatvoriće veliki koncert novovaroških tamburaša.

 

 

Zlatarpress.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Pankomerc
Zlatarski biseri
ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune