loader
Beotel net

Industrijska zona Inova čeka na licitaciju u Martu!

Industrijska zona Inova u Novoj Varoši već neko vreme čeka na svoj razvoj.

Oglas za zakup koji je objavljen u Varoškim novinama 17. januara, morao je usled nedoslednosti da bude poništen, jer u tekstu oglasa nije jasno naznačeno da li se iznos otplate odnosi na mesečni ili godišnji rok.

Prvi čovek opštine, Radosav Vasiljević oštro kritikuje grešku imovinsko pravne službe i navodi da je ona nedopustiva u ovakvoj proceduri.

“Mi smo doneli odluku da to poništimo i da nismo imali prigovor ovih naših dvanaest predstavnika svojih firmi, koji se bave preradom drveta u našoj Novoj Varoši. Ako je urađena greška namerno, ide u prilog našim prerađivačima drveta koji su se udružili sa jednim jedinim razlogom – da izbegnu konkurenciju”, rekao je predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević.

Gostujući u emisiji “Intervju” na TV Zlatar, Vasiljević je izjavio da je jedan od potencijalnih zakupaca poslovnog prostora Inove prerađivač drveta i izvozač iz Tutina. Međutim, zbog velikog interesovanja preduzetnika iz Nove Varoši i odloženog roka licitacije, sam ishod je neisvesan. Pobednik na licitaciji i zakupac 12.000 kvadrata poslovnog prostora Inove, biće neko sa boljom ponudom.

Kako Zlatarpress saznaje, tutinska kompanija ima podršku države u svom razvoju, a obim njenog posla obuhvata preradu bukove građe. Za sada ova kompanija u jugozapadnom delu delu Srbije nema konkurenta na tržištu, a ima pretenzije da nastavi razvoj u industrijskoj zoni Nove Varoši.

Na osnovu sastanka koji je održan u opštini 03. februara sa lokalnim prerađivačima drveta, prvi čovek opština ne isključuje mogućnost njihovog udruživanja na licitaciji koja se najavljuje u martu 2020. godine.

“Postoji mogućnost da se oni udruže, to je njihovo pravo. Zakon je jednak u zemlji Srbiji za sve i za one iz Tutina i za ove iz Nove Varoši. Mi ćemo obnoviti loše objavljen konkurs u Varoškim novinama, koji će izaći ponovo negde početkom marta i omogućiti svima podjednake uslove da imaju pravo da se jave na licitaciju”, objašnjava on.

Kako navodi Vasiljević, uvek treba raditi u interesu građana i razmišljati o onima koji se nalaze na evidenciji tržišta rada za zapošljavanje, kako bi najugroženiji građani dobili priliku za zapošljenje i razlog više da ostanu u našoj zemlji.

Ugovorom zakupa poslovnih prostora Inove, predviđen je rok zakupa na 10 godina, a uslov je da se na početku zaposli minimum 40 radnika.

 

 

Zlatarpress.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

  • 060 685 24 24

    Izdajem nenamešten stan ul. Majora Ilića Branoševac. telefon:060 685 24 24

Zlatarski biseri
Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune
ES Komerc