loader
Tehnikum Taurunum
jhh

Proglašeni najbolji u pribojskom sportu za 2019.godinu

Sportski savez Priboja, na prigodnoj svečanosti u petak, 24. januara, proglasio je najbolje u pribojskom sportu za 2019.godinu, uručio priznanja i novčane nagrade.

Sportska porodica Priboja broji 22 kluba i udruženja, a protekla godina bila je uspešna i za sportiste i za klubove. Najboljima po oceni Sportskog saveza pripale su zaslužene nagrade i priznanja. Nagrade su uručili Boris Mrdović, predsednik SO Priboj i Filip Komarica, predsednik Sportskog saveza našeg grada
Jana Dragutinović je istinski dragulj i pribojske i srpske atletike, ali i predvodnik nove sjajne generacije kraljice sportova u Priboju. Jana je mlada sportistkinja, juniorka, nastupa u troskoku i skoku u dalj, ali i sprinterskiim disciplinama. Već je stigla i do reprezentacije Srbije, učesnik je Balkanijade za juniore, prvak Srbije za mlađe i starije juniore u troskoku i skoku u dalj, a u istim disciplinama pobedila je i na Kupu Srbije za mlađe juniore. Na 56. MOSI na Sokocu, u troskoku je osvojila srebro, a u skoku u dalj bronzanu medalju, kojom se okitila i u štafeti 4 x 100 metara.

Da imamo prespektivne takmičare potvrđuje i odluka da se za najboljeg mladog sportistu ove godine dodele dve plakete. Karatista Tarik Alić osvojio je u ovoj sezoni čak 32 medalje, a mladi atletičar Benjamin Kokor u trci na 60 metara bio treći i na državnom prvenstvu Sportskih igara mladih u Novom Sadu i na završnom takmičenju SIM-a u Splitu.

Najbolji sportski kolektiv u 2019. godini bez dileme je Rafting klub „Eko – Lim“, čije su devojke prvaci Srbije i šampionke Evrope sa prvenstva u Banja Luci, dok je muška ekipa imala zapažene nastupe na mnogim takmičenjima. Klub je bio i uspešan organizator evropskog Kupa u Priboju.

Trener godine je Ljubiša Raović, trener u AK FAP, koji je u protekloj godini ostvario odlične rezultate i oformio školu atletike.

Za doprinos razvoju školskog sporta nagrađen je profesor fizičkog vaspitanja Vladica Radović.

Sportski radnik godine je veliko ime pribojskog rukometa Slaviša Laković, aktuelni trener superligaša Spartaka iz Subotice i član trojne komisije koja rukovodi RK Priboj.

Najuspešniji sportista Priboja, koji nastupa van teritorije naše opštine i ove godine je rukometašica Željka Nikolić, član rumunske Krajove i reprezentacije Srbije, u čijem je dresu bila jedna od najboljih igračica na, krajem godine održanom Svetskom prvenstvu.

Plakete za afirmaciju sporta u Priboju dobili su fudbaler Mustafa Ufko Hasanagić, nekadašnji golgeter FAP-a i beogradskog Partizana, učesnik finala Lige šampiona, zatim košarkaš Mileta Lisica, bivši igrač pribojskog Poliestera i dvostruki šampion države sa Crvenom zvezdom, rukometaš Ćazim Delić, igrač pribojskog FAP-a iz prvoligaških dana i odbojkašica Belma Juković-Hajdaragić, član čuvene ekipe pribojskih odbojkašica, koje su za dve godine stigle i do Prve savezne lige.

Posthumno Plakete za životno delo dodeljene su neumornim sportskim radnicima Aleksandru Acku Kostiću, dugogodišnjem sekretaru SOFK-e i vrsnom organizatoru i Vladu Pivljaninu, bivšem atletičaru i atletskom treneru, preko 25 reprezentativaca iz Priboja i učitelja brojnih šampiona ovog grada.

Najbolji parasportista je Šefket Kriještorac, svestrani sportista i osvajač pehara i medalja sa brojnih takmičenja.

Zahvalnice za doprinos razvoju pribojskog sporta i u prošloj godini pripale su Sportskom savezu Srbije, Sportskim igrama mladih, ljudima dobre volje i preduzetnicima, kao i medijima iz našeg i susednih gradova.

U ime nagrađenih zahvalio se Dejan Puzović, predsednik najsupešnijeg sportskog kolektiva u prošloj godini u Priboju, Rafting kluba Eko - Lim.

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Zlatarski biseri
ES Komerc