loader
Beotel net

CIP preuzeo sanaciju klizišta Glišina voda

Klizište Glišina voda u Priboju, već dugo godina preti da preraste u veliki problem, ali radom opštine Priboj i dosadašnjim sastancima predsednika opštine Priboj sa predstavnicima Saobraćajnog instituta CIP iz Beograda, u najavi je rešenje ovog problema kroz dobro organizovanu projektnu dokumentaciju.

Sastanak je održan 6. decembra kod predsednika opštine Priboj, Lazara Rvovića.

Ovom susretu je prethodio sastanak održan 21. novembra u Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije koji je vodio pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, na kojem su prisustvovali i predstavnici puteva, železnice i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

„Ja mislim da će CIP sa kolegama naći rešenje i da ćemo trajno rešiti problem. Ovde mora da reguliše korito reke Lim i korito reke Morave, potporni zidovi i obaloutvrde. Kada se reši ta problematika, mi ćemo uporedo dati program ponudu i naći rešenje za klizište“, objasnio je nakon sastanka prvi čovek CIPa, Milutin Ignjatović.

Institut CIP se ovim problemom bavi još od 80-ih godina prošlog veka, kako navodi Ignjatović , a klizište Glišina voda je zasigurno jedno od najkomplikovanijih klizišta u Srbiji za sanaciju, međutim ućešćem CIP-a, garantuje se ozbiljnost i rešenje, kojem se svi građani Priboja nadaju.

 „CIP je najveća projektantska kuća na Balkanu i oni su po mom mišljenju jedini tako moćni i kompetentni da reše jedan tako komplikovan problem. Za sve ove decenije koliko je problem klizišta aktuelan, mi nismo uspeli da dođemo do projekta. Ono što je bitno jeste da smo krenuli sa aktivnostima da što pre dođemo do projekta, ono što imamo jeste potvrda za finansije, odnosno sredstva za sanaciju od Kancelarije za javna ulaganja i od Ministarke Zorane Mihajlović“, rekao je Rvović.

Tender za projekat raspisuje opština Priboj do kraja godine, a sredstva za projekat i za saniranje klizišta obezbedila je Vlada Srbije.

 

 

 

Izvor: Zlatarpress.rs   Foto: sr.wikipedia.org, Radioluna, Infoera, Insajder

Etno selo Ilić

Dijagnostički centar Dr Lune