loader
Beotel net

Turistička konferencija održana na Zlataru

Nakon uspešno organizovane dve konferencije na Zlatiboru i Tari, i ove godine Turistička organizacija regije Zapadna Srbija okupila je turističku struku na konferenciji održanoj 3. i 4. decembra na Zlataru u hotelu Panorama.  Emanentni učesnici konferencije, predstavili su godišnje rezultate i dalje planove za razvoj turizma, ne samo regije Zapadna Srbija kao jedne od najprosperitetnijih turističkih regija, već i cele Srbije.  Na ovogodišnjoj održanoj konferenciji, akcenat je stavljen na turističke destinacije, njihovo upravljanje I dalji prosperitet, a od ove godine uvedena je novina gde će upravljanje turističkim potencijalom biti unapređeno za uzore dobre prakse iz inostranstva.  

“Možemo da zaključimo da će 2019. biti nova rekordna godina kada su rezultati u turizmu u pitanju. To je za nas jako važno, za našu zemlju, ali nas to obavezuje da treba da nastavimo još efikasnije i u 2020. godini. Tu mislim na sve činioce u turizmu od pružaoca usluga do institucija koje se bave promocijom svih destinacija kako bi privukli još veći broj turista, odnosno da što duže ostanu u Srbiji i i imaju veću potrošnju”, rekla je direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović.

Planina Zlatar je od nekada, potpuno  nepravedno zapostavljene turističke lokacije, u kojoj građani iz Srbije i inostranstva nisu videli lepotu, danas prerasla u jedno od najtraženijih turističkih top lokacija, a iz godine u godinu, raste potreba za turističkim kapacitetima.

“Međutim, ta ružna statistika se promenila, pa samo u ovoj godini imamo izgrađenih preko 120 apartmana, nove hotele, pešačke staze, a sve to uz pomoć resornog ministarstva i Turističke organizacije Srbije. Uspeli smo da vratimo Zlatar na turističku mapu Srbije, a 2019. godina biće rekordna sa preko 120 hiljada ostvarenih noćenja”, izjavio je predsednik TO “Zlatar”, Pucarević.

Turistička organizacija regije Zapadna Srbija održana je na Zlataru, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomumikacija.

 

 

Izvor: Zlatarpress         Foto: gradprijepolje.com, kudanaput.com

Etno selo Ilić

Dijagnostički centar Dr Lune