loader
Beotel net

Nova Varoš i Prijepolje spremno dočekuju sneg na putu

Zbog snega i leda koji se javlja na putevima u jugozapadnoj Srbiji, putari u Novoj Varoši i Prijepolju su spremni za nagle vremenske promene. Zimska mehanizacija je spremna, a lokalne vlasti su iz sopstvenih novčanih sredstava iz budžeta izdvojile novac za čišćenje snega i zimsko održavanje puteva na teritoriji ovih opština.

Zimsko održavanje puteva na teritoriji opštine Nova Varoš je povereno JKP koje će u zimskoj sezoni 2019/2020 godine sprovoditi čišćenje svih putnih pravaca od snežnih nanosa na teritoriji opštine Nova Varoš. Prema rečima rukovodioca opštinskog Odeljenja zaduženog za puteve, Dejana Grbića, JKP će sprovoditi čišćenje svih puteva u gradu, prigradskim naseljima i putevima prvog prioriteta: Nova Varoš – Božetići – Štitkovo I Lipa – Radijevići – Drmanovići, kao i putni pravac ka RH Centru.

“Novčana sredstva koja su namenjena za ovu godinu, iznose 17.000.000.00 dinara. Ukoliko bude potrebno više, mi ćemo tokom iduće godine obezbediti dodatna sredstva. Nismo uveli izvođača radova u posao.Što se tiče zimskog održavanja puteva, obezbedili smo dovoljne količine soli, rizle i mehanizacija je spremna za snežne padavine”, objasnio je Grbić.

I ako zimska sezona počinje od 15. novembra, putari su sa mehanizacijom uveliko na terenu i rade na održavanju i nasipanju puteva u mesnim zajednicama. Odeljenje za investicije u opštini Nova Varoš je zajedno sa štabom za vanredne situacije, zaduženo za kontrolu satnice, utrošenih količina soli i rizle i otvoreno je za pomoć svim građanima i predsednicima mesnih zajednica.

“Kroz savet mesne zajednice, građani mogu da dogovore svoje prioritetne zahteve sa predsednikom mesne zajednice, a mi ćemo isto razmotriti I ako bude osnovano, uvažiti”, ističe on.

Opština Prijepolje je 4. oktobra 2019. donela Odluku o pokretanju javne nabavke u okviru izvršenja usluge čišćenja snega na putevima u zimskoj sezoni 2019/2020 godine, a po rečima članice Opštinskog veća Mirjane Bojović, ona je sprovedena kroz partije: Partija 1 – Izvršenje usluga čišćenja snega na putnim pravcima: Prijepolje – Zalug (autobusko okretište), Prijepolje – Raišnjevo – Ivanje (autobusko okretište), Kolovrat – Seljašnica – Rikavci (autobusko okretište) i Lazareva kuća – Vinicka (autobusko okretište). U hitnim slučajevima čistiće i druge pravce po nalogu, a vrednost iznosi 2.190.000.00 dinara bez PDV-a.

Partija 2 – Izvršenje usluga čišćenja snega na putnim pravcima: Jabuka – Babine (do ambulante i škole u Gornjim Babinama) i Bare – Križevine – Kamena Gora (do ambulante) i Begov most _ Bjelobabe- Kaćevo (Šumarska kuća), a u hitnim slučajevima, izvršiće i čišćenje snega i na drugim pravcima po nalogu, dok vrednost iznosi 2.827.500.00 dinara bez PDV-a.

Patrija 3 – Izvršenje usluga čišćenja snega na putnom pravcu : Kaćevo (Šumarska kuća) – Milošev Do – Karaula - Aljinovići, a u hitnim slučajevima čestiće i druge pravce po nalogu. Procenjena vrednost iznosi 900.000.00 dinara bez PDV-a.

„Za ovu namenu, opredeljeno je isto sredstava kao i prošle godine. Tu su se javile dve firme iz Prijepolja, a to su D.O.O. „Labud Plus“ iz Prijepolja i „Trgošped“ D.O.O. iz Ivanja i oni su dali svoje ponude. Možemo reći da će najverovatnije oni dobiti ugovore, ali dok svi vremenski periodi za žalbe ne isteknu, ne možemo reći da su ugovori i dodeljeni.“, navodi član Opštinskog veća u Prijepolju, Mirjana Bojović.

Imajući u vidu snežne namete koji mogu obustaviti saobraćaj u seoskim područjima, prema rečima Bojovićeve, svi izvođači koji prođu na tenderu, imaju obavezu da čiste i druge pravce ukoliko Opštinsko veće donese takvu odluku.

 

 

Izvor: Zlatarpress.rs     Foto: Zlatarpress.rs, gradprijepolje.com, rtv.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Pankomerc
Zlatarski biseri
ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune