loader
Beotel net

Nova aparatura u Službi za fizikalnu medicinu

Zadužbina „Nikola Spasić“ iz Beograda je novovaroškom Domu zdravlja, vrednim poklonom  obogatila medicinsku opremu savremenom aparaturom koja će služiti Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a koju ranije nije imala.

„Konkurisali smo letos i naš Dom zdravlja, odnosno fizijatrija dobio je tri aparata u donaciji u vrednosti oko 370.000 dinara i to su: Tens termokutana elektro-nervna stimulacija, aparat za interferentnu struju sa vakumom i aparat za magnetnu terapiju sa solenoidom“, rekao je fiziotarapeut u Domu zdravlja Nova Varoš, Mališa Stepanović.

Aparati će ubrzati proces lečenja i rehabilitacije i znatno poboljšati stepen i kvalitet pružanja fizikalnih usluga u Domu zdravlja Nova Varoš.

„Mi u toku godine imamo oko 36 do 38.000 procedura, primamo oko 860 do 890 pacijenata godišnje. Stavljanjem u funkciju ova tri aparata pružiućemo još više, i kvalitet rada i veći broj usluga. Sada smo dobili fizijatriju na jednom jako zavidnom nivou“, dodaje on.

Ovo nije prva donacija zadužbine „Nikola Spasić“ Domu zdravlja. Naime, fondacija je par godina poklonila i savremeni mikroskopski aparat za potrebe laboratorijskog ispitivanja.

Pre dve i po godine, dobili su od „Zlatarplasta“ dva aparata, jer su oni upotrebljivani do tada odslužili svoj tehnički vek.

 

Izvor i foto: Zlatarpress.rs

Etno selo Ilić

Dijagnostički centar Dr Lune