loader
Beotel net

Užice obeležava dan borbe protiv nasilja nad ženama

 

Povodom  Kampanje 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja prema ženama,  Ženski centar Užice će realizovati niz aktivnosti:

 

U Užicu, na Trgu Partizana, 25.Novembra sa početkom u 14:00 časova - Obeležavanje međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama. Ulična akcija je posvećena podršci Mariji Lukić i svim ženama koje su preživele seksualno zlostavljanje.

  1. Novembar - Podrška braniteljkama ljudskih prava - Impuls Tutin
  2. Novembra - 10 decembra - Ženski centar Užice će organizovati tribine na temu Fenomena nasilja prema ženama u Priboju, Novoj Varoši i Čajetini i uličnu akciju u Kosjeriću.

 

Pri Ženskom centru Užice je pre 4 godine uspostavljen  besplatan SOS telefon za žrtve porodičnog i partnerskog nasilja sa brojem 0800 333 445, koji je i dalje jedini SOS telefon na teritoriji Zlatiborskog okruga. Pored aktivnosti u okviru licencirane usluge SOS telefona, Ženski centar organizuje i održava edukativne radionice sa učenicima, tribine za građane, okrugle stolove sa predstavnicima institucija iz sistema zaštite od nasilja, medijske nastupe, piše saopštenja i prikuplja relevantne podatke od javnog značaja, distribuira i štampa informativne i edukativne materijale, sve u cilju smanjenja predrasuda i prihvaćenih stereotipa o položaju i ulozi žena, kao i zauzimanju stava nulte tolerancije prema nasilju nad ženama.

 

 

 

Izvor: Zlatarpress.rs         Foto: gradskiradiozrenjanin.com, kurir.rs, b92.net

Etno selo Ilić

Eko - Varoš
Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Eko aplikacija

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/memcached.so' - /opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/memcached.so: undefined symbol: igbinary_serialize

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: