loader
Beotel net

Mašinsko - elektrotehnička škola u Priboju dobila novi izgled

U Priboju je 6. novembra zvanično otvorena kompletno rekonstruisana Mašinsko - elektrotehnička škola i time je krunisan projekat koji je Opština Priboj realizovala sa Kancelarijom za javna ulaganja, gde je u planu bila rekonstrukcija dve škole, OŠ "Desanka Maksimović" i Mašinsko - elektrotehničke škole.
 
 
"Mi smo za kratko vreme, nepuna dva meseca u oblasti školstva uradili dosta objekata. Podrška Vlade Republike Srbije nije nama bitna samo u finansijskom smislu, već smo kroz ovakve projetke i mi naučili kako se vode investicije i stečena znanja polako primenjujemo na ono što mi radimo sopstvenim sredstvima", rekao je predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.
 
 
"Ozbiljna i moderna država Srbija kakva je danas je na vreme prepoznala da je ključ svakog napretka obrazovanje. Ulaganjem u obrazovanje i uslove za obrazovanje kao što je to ovde slučaj, činimo jednu celinu kako bi išli napred", istakao je narodni poslanik Krsto Janjušević.
 
U školi je sve potpuno novo, od krova, enterijera, fasade, poda, instalacija, nameštaja, stepeništa i time su učenicima i nastavnicima pruženi najbolji uslov, a zahvalnost za završetak projekat pripada i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije. 
 
 
 
"Bez dobrog i kvalitetnog obrazovanja nema jake države. Ministarstvo prosvete je to odavno razumelo i već duži niz godina ulaže u sve objekte širom teritorije Republike Srbije" dodao je državni sekretar iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkoj razvoja Vlade Srbije, Dušan Kićović. 
 
U realizaciji rekonstrukcije dve škole u Priboju, Vlada Srbije je preko Kancelarije za javna ulaganja učestvovala u u projektu izgradnje toplane na biomasu u vrednosti od 126 miliona dinara, koja greje ove škole.
 
"Rukovodstvo opštine Priboj je u jednom kratkom vremenskom periodu uspelo da osposobi jedan tim koji je bio u stanju da počne da povlači investicije koje je u ovom trenutku obezbedila država Srbija za svoje građane, a na ova dva objekta mogli ste da vidite kako izgleda taj početak i u nameri nam je da obnovimo sve školske i zdravstvene objekte na teritoriji svake opštine u Srbiji" rekao je Đorđe vuković, ispred Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije. 
 
U okviru Mašinsko - elektrotehničke škole je izgrađena i kompletno nova sportska sala, a u planu je i izgradnja bazena gde će najmlađi mališani opštine Priboj, već na početku osnovne škole imati mogućnost da nauče da plivaju. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Izvor i foto: Zlatarpress.rs

 

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc
Zlatarski biseri
ES Komerc