loader
Beotel net

Zorana Mihajlović: „Čuvajte Zlatar da ne bude kao Zlatibor“

 

Unapređenje saobraćajne infrastrukture, pospešivanje rodne ravnopravnosti na teritoriji opštine Nova Varoš, samo su neki od strateških ciljeva Vlade Republike Srbije. U ponedeljak 21. oktobra opštinu Novu Varoš, posetila je potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem. Oni su u okviru zakazanog sastanka sa rukovodstvom opštine razgovarali o infrastrukturnim projektima, ali i unapređenju rodne ravnopravnosti. 

“Pored puteva, danas smo razgovarali i o energetskoj i komunalnoj infrastrukturi u ovom kraju. Moja poruka vama je da sačuvate Zlatar, da ne bude kao Zlatibor. Neka se ne naljute Zlatiborci, ali da bude lepši od Zlatibora, da ostane uređen, a da dovede nove turiste”, rekla je ona.

 

 Ministarka je tom prilikom istakla da su za četiri godine u rehabilitaciju putne infrastrukture u Zlatiborskom okrugu uložene 3,2 milijarde dinara, te da će u ovoj i narednoj godini u održavanje drumske infrastrukture u Novoj Varoši biti uloženo blizu jedne milijarde dinara.

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić je istakao dosadašnji postignuti uspeh Vlade. On je rekao da je cilj da ministarstva presele svoje kancelarije u opštine van Beograda, osnovna karakteristika Vlade Republike Srbije, koja ne pravi razliku između malih i velikih gradova.

 

“ Imamo izuzetnu saradnju sa opšinom. Uspostavili smo kvalitetnu sportsku i omladinsku infrastrukturu i obnovili većinu sportskih terena. Cilj nam je da podignemo sportske kapacitete opštine kako bismo dalje razvijali i sportski turizam”, rekao je Udovičić.

Narodni poslanik i koordinator Srpske Napredne Stranke Krsto Janjušević, istakao je dobro sprovedenu politiku i ostvarene ciljeve i u to ime, zahvalio se potpredsednici Vlade I ministru.

“Sa svojim saradnicima ste na terenu i zajedno rešavamo probleme. Radimo dosta na infrastrukturi kako bi Zlatar, Pribojska banja i Zlatibor bili deo jedne turističke ponude. U susret nam ide i Koridor 11, ne čekamo skrštenih ruku, već sami stvaramo uslove za bolju budućnost “, dodao je Janjušević.

Predsednik opštine Nova Varoš je izrazio svoju zahvalnost potpredsednici Vlade i ministru i dodao: “Nova Varoš je strateški opredeljena za razvoj turizma. To nije moguće bez razvoja infrastrukture i krenuli smo u rekonstrukciju i izgradnju više putnih pravaca. Pre svega put od Branoševca do Zlatara, a sledeće godine i kružnog toka, puta od Špilova do Ivanjice, Kokinog Broda do Jarmovca, ali i Karađorđeve ulice u gradu.”

 Nakon završenog sastanka, u opštini je zvanično otvorena kancelarija za rodnu ravnopravnost koja će imati značaj za građane Nove Varoši, posebno u pogledu podizanja svesti i jednakom učešću svih građana.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor i foto: Zlatarpress

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Zlatarski biseri
ES Komerc