loader
Tehnikum Taurunum

Marina Šaponjić dobitnik "Puškinove nagrade"

 

Prestižni dobitnik "Puškinove nagrade"  za najbolje napisani esej je profesorica ruskog jezika i književnosti, Marina Šaponjić iz Nove Varoši. Kao dugogodišnji predavač i profesor ruskog jezika i književnosti u gimnaziji "Pivo Karamatijević", ovu prestižnu nagradu Marina je donela iz Ruske Federacije kao najlepši i najsuptilniji poklon svom gradu,  njenim bivšim, sadašnjim i budućim učenicima, a samim tim kako i ona kaže, najveće priznanje svojoj profesiji.
Marina je jedini profesor ruskog jezika i književnosti iz Nove Varoši, ali i regiona, koja je ovakvu nagradu dobila za godine svoga rada.
 
O njenom odlasku, ličnom oduševljenju i temi eseja, više nam je sama otkrila u razgovoru:
 
"Ja sam profesor ruskog jezika i književnosti iz Nove Varoši. Osamnaestu školsku godinu sam započela sa ovom prestižnom nagradom koja je zaista za mene, kao "rusistu" najveće moguće priznanje i kruna dosadašnje karijere. Puškinov konkurs postoji već dvadesetak godina i on je osmišljen tako da nas, kako oni vole da nas nazovu "podvižnike" nagrade najtalentovanije i najenergičnije, daju nam neku vrstu stimulacije za ono što radimo. Tema eseja je bila interesantna ove godine. S obzirom da je 220 godina od rođenja Puškina, tema je bila neobična, zvala se "220 pod naponom: Puškin bloger ili pisac". Tema je bila zamišljena kao koncept da li bi današnji Pukin bio interesantan mladima, koji odrastaju na stripovima, youtube-u, na internetu i da li je uopšte njegov jezik njima razumljiv i blizak. Kada je reč o nagradi, nagradu mi je uručio gradonačelnik grada Moskve u zgradi Belog doma u Moskvi, zajedno sa osnivačima konkursa, a to su novinari, glavni urednik Ruske gazete i Rosotrudničestvo koje je pod njihovim pokroviteljstvom. Ono što se tamo desilo je bilo ostvarenje bajke, samo putovanje i boravak tamo je deo nagrade i naravno, novčana nagrada koju je Ruska Federacija nama uručila, što je stvarno divno," izjavila je Marina.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Izvor i foto: Zlatarpress

 

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Zlatarski biseri
ES Komerc