loader
Beotel net

U Priboju zaključen 500. ugovor sa radnikom

Slobodna zona je nakon  dobijanja investitora iz Turske, započela industrijski prosperitet koji je i razlog otvaranja novih radnih mesta.  U sredu 16. oktobra u Priboju, zvanično je zaključen i potpisan 500. ugovor između radnika i firme „FLEX ACADEMY“ u Slobodnoj zoni uz prisustvo savetnika predsednika Srbije za investicije Jorga Heskensa, savetnika za strana ulaganja pri kabinetu predsednika Srbije Marka Pećanca, zatim koordinatora Srpske Napredne Stranke za Zlatiborski okrug, Krsta Janjuševića, predsednika Opštine Priboj Lazara Rvovića, predstavnika firmi u Slobodnoj zoni, medija, kao i prisutnih gostiju.

O industrijskom napretku u Slobodnoj zoni i značaju, govorio je savetnik  predsednika Srbije za investicije, gospodin Jorg Heskens:

„Danas je veliki dan za Priboj, kao i za Slobodnu zonu u Priboju. Slavimo zaključenje 500. ugovora sa radnikom. Sećam se kako je izgledala opština pre tri i po godine, ovde su bile tuga i depresija, srušeni objekti, a danas imamo 8 privatnih firmi koje zapošljavaju 500 ljudi. To je primer, a možda i najbolji primer za celu Srbiju, da grad i opština ako imaju želju i viziju, mogu sve. To je takođe primer da od socijalističke tuge formiramo ekonomski uspešnu priču. Jako sam srećan zbog toga što ćemo ovde uskoro imati i devetu privatnu firmu, gde će nemačka firma praviti još jedan pogon, što će dovesti do otvaranja još  više stotina radnih mesta. Priboj je ponos cele Zapadne Srbije i on je ekonomska lokomotiva", rekao je Heskens.

Koordinator Srpske Napredne Stranke za Zlatiborski okrug i jedan od ključnih zaslužnih ljudi za budući industrijski napredak u Priboju, gospodin Krsto Janjušević, nam je objasnio dosadašnji ostvareni cilj:

„Danas je u Slobodnoj zoni Priboj potpisan ugovor sa 500. zaposlenim radnikom i to je za nas izvanredan rezultat. Pre tri i po godine, ovo je bilo prilično ruinirano područje bez adekvatne pristupne saobraćajnice. Predsednik Srbije je formirao tim koji je bio zadužen da u što kraćem roku ovde formira industrijsku zonu. Bilo je malo vremena, a zadatak je bio veliki i mi smo uspeli u tome. Danas ovde ponosno možemo da kažemo da u Slobodnoj zoni Priboj radi 500 radnika, da su sve kompanije negde na početku svog poslovanja, dakle taj broj će biti znatno veći i na svakih 10 do 15 dana imamo nove investitore koji se interesuju za "Greenfield" područje ovde u Slobodnoj zoni koji još uvek posluju u velikoj površini, tako da smo veliki optimisti. Prema nama ide i autoput, tačnije Koridor 11 koji je putokaz za nove investitore ka industrijskoj zoni Priboj i jednostavno nećemo se zaustaviti na tome", izjavio je Janjušević.

  

 

 

 

 

 

 

 

Izvor i foto: Zlatarpress

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Zlatarski biseri
Pankomerc
ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune