loader
Beotel net

U Akmačićima otvorena mešovita grupa dece

Danas je u Osnovnoj školi  „Momir Pucarević“ u Akmačićima otvorena mešovita grupa dece pri predškolskoj ustanovi „Paša i Nataša“ .

Prvi put od osnivanja ove škole,   davne 1891. godine organizovana je mešovita grupa  za decu od tri do šest godina. 

Početak rada mešovite grupe zvanično je otvorio prvi čovek naše opštine, Radosav Vasiljević. Ovom prilikom istakao je da opština ima odličnu saradnju sa predškolskom ustanovom, ali i svim mesnim zajednicama.

„Kada predškolska ustanova slavi 40 godina postojanja, možemo se pohvaliti velikim brojem dece. Svake godine zainteresovanost roditelja za usluge našeg vrtića je sve veći, a samim tim roditelji shvataju značaj predškolske ustanove za razvoj njihovog deteta“ – istakla je Olgica Minić,  direktorka PU „Paša i Nataša“ dodajući da veliku zahvalnost duguju lokalnoj samoupravi koja je prepoznala značaj i potrebe vrtića sve u interesu poboljšanja kvaliteta rada i usluga koje pruza vrtić.

Prema rečima vaspitačice ove grupe, Snežane Mandić,  cilj je da mlađa deca uče od starije, a da starija stiču osećaj empatije prema mlađoj deci kroz igru.

Za sada je upisano 16- oro, a očekuje se i upis novih mališana. Otvaranju ove grupe pored predstavnika lokalne samouprave, predškolske ustanove,direktora i prosvetnih radnika ove seoske škole, roditelja i dece  prisustvovali su i načelnik školske uprave Milenko Nikolić i republički  prosvetni  inspektor iz Užica  Radoje Stopić.

 

Izvor i foto: Zlatarpresss.rs (V.P. /Ž.R)

 

Etno selo Ilić

Dijagnostički centar Dr Lune