loader
Beotel net

Lončar obišao zdravstvene ustanove raškog okruga

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio je zdravstvene ustanove raškog okruga i kroz razgovor sa zaposlenima detaljno se upoznao sa uslovima i organizacijom rada, potrebama zdravstvenih ustanova, naročito u kontekstu predstojećeg preuzimanja nadležnosti Republike nad domovima zdravlja.

Tokom obilaska Doma zdravlja u Tutinu, Opšte bolnice i Doma zdravlja Novi Pazar, kao i Doma zdravlja Raška Lončar je razgovarao sa pacijentima i građanima, u cilju unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga kao i boljeg funkcionisanja ovih zdravstvenih ustanova, saopšteno je iz njegovog kabineta.


"Znamo svi vrlo dobro kako je bilo pre nekoliko godina, kada su se odavde pacijenti samo prosleđivali u druge ustanove, a lekari odlazili. Danas je Bolnica u Novom Pazaru pravi regionalni zdravstveni centar, i dobar primer drugim ustanovama", rekao je Lončar.

On je ukazao da je u toj ustanovi u funkciji najsavremeniji laparoskopski aparat, a da će uskoro prvi put u tom kraju, bolnica u Novom Pazaru imati i angio salu, odnosno kompletan hirurški blok.

"Danas lekari odavde ne odlaze, već ih kontinuirano zapošljavamo i oni ostaju ovde da rade, da leče svoje sugrađane. Upravo takvu organizaciju rada i funkcionisanje želimo da realizujemo i u domovima zdravlja širom Srbije, kada preuzmemo nadležnost nad njima", istakao je Lončar.

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Zlatarski biseri
Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune
ES Komerc