loader
Vitorog

Ugašen požar na deponiji kod Prijepolja

Posle sedam dana borbe s požarom na deponiji Stanjevine u Prijepolju, vatrogasci su uspeli da ugase požar, javlja PP Media.

Punih sedam dana trajala je borba vatrogasaca i radnika Komunalnog preduzeća s vatrenom stihijom, a nakon proglašenja vanredne situacije, u pomoć su pritekle mašine i mehanizacija užičkih "Puteva", koji su deponiju prekrili zemljom i debelim slojem tampona. 

Direktor JKP "Lim" iz Prijepolja Enis Memišahović kaže da plamena, na deponiji, nema još od petka, te da se samo sporadično pojavljivao dim.

Inače, teške mašine "Puteva" nasule su više od 5.000 kubika zemlje i drugog materijala po deponiji. Ekipa Javnog komunalnog preduzeća "Lim" s raspoloživom mehanizacijom i dalje dežura na deponiji.

Požar je bio povod da nezadovoljni meštani zatraže od nadležnih da hitno reaguju i zatvore deponiju, a na inicijativu gotovo 500 žitelja Dušmanića, Hašimbegovića polja i Zaluga, naselja oko nesanitarne deponije Stanjevine, predsednik mesne zajednice Prijepolje Edin Bećirović zakazao je za danas zbor građana.

Meštani tri naselja koja su najugroženija požarom sa Stanjevina, ovim skupom žele da ukažu još jednom nadležnim organima na problem koji imaju.

Izvor:Tanjug, Blic

Foto: Zlatarpress.rs

 

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

  • 060 685 24 24

    Izdajem nenamešten stan ul. Majora Ilića Branoševac. telefon:060 685 24 24

Pankomerc
Zlatarski biseri
Dijagnostički centar Dr Lune
Beotel net
ES Komerc