loader
Vitorog

Novo vozilo za Dom zdravlja

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević uručio je danas ključeve novog terenskog vozila „Dačia daster” direktoru Doma zdravlja Nova Varoš, Branku Popoviću. Primopredaji ključeva prisustvovao je i zamenik direktora dr. Milivoje Arsić. 


Sredstva za kupovinu ovog terenskog vozila obezedila je Opština Nova Varoš iz svog budžeta, inače ovo je treće vozilo koje je Dom zdravlja dobio u poslednjih četiri godine.


Imajuću u vidu da smo brdsko-planinska opština, te da je naš teren nepristupačan, ovaj terenac će u mnogome pomoći kako zaposlenima tako i građanima kojima je potrebno pružiti zdravstvenu zaštitu i negu.


“U 2019. godini opština Nova Varoš je iz svog budžeta izdvojila do sada, za prvih sedam meseci 5 miliona dinara, a od toga je izvdojeno 2 miliona dinara za nabavku terenskog auta, marke „Dacia Duster“.Iz budžeta opštine Nova Varoš je još 1, 5 miliona izdvojeno za nabavku dijagnostičke i laboratorijske opreme. Opština je donirala i aparate službi za zdravstvenu zaštitu žena, najmoderniji ginekološki sto. Nabavljen je takođe i reflektor, a krajem 2018. godine nabavljen je kardiotokograf sa dva para sondi, najnoviji elektronski mikroskop, kao i set od stotinak instrumenata. Službi za zdravstvenu zaštitu dece odraslog stanovništva nabavili smo jedan dvanaestokanalni EKG aparat. Nabavili smo i spirometar za ispitivanje plućne funkcije, set od 12 medicinskih torbi, namenjenih za odsek hitne medicinske pomoći, set ublaga, koja se koriste za imobilizaciju kod povreda ekstremiteta, ambu balone, šancove kragne, pomagala koja se koriste u urgentnim situacijama kao i dve specijalizovane stolice namenjene za pacijante kojima se vadi krv”- rekao je direktor DZ Nova Varoš,  dr Branko Popović.

U planu je da bude nabavljen najnoviji digitalni video kolposkop, službi za zdravstvenu zaštitu žena, koji će biti doniran takođe iz budžeta opštine.


Pored terenskog auta i laboratorijske dijagnostičke opreme, opština Nova Varoš je izdvojila dodatnih milion dinara za izgradnju parking prostora ispod zgrade u kojoj se nalaze: pedijatrija, ginekologija i stomatologija.


Ministarstvo zdravlja takođe izdvaja značajna sredstva za unapređenje zdravstvene zaštite stanovništva naše opštine.  Nabavljena je najmodernija stomatološka jedinica, koja se sastoji od stomatološke stolice, pratećih instrumenata i aparata ultrazvučnog skidanja kamenca. Dodatna 2 miliona dinara su izdvojena za nabavku specijalizovanog auta, koji će biti namenjen za prevoz pacijenata koji idu na hemodijalizu u Opštu bolnicu Prijepolje.


“Od Vlade Republike Srbije očekujemo realizaciju jednog projekta koji se vezuje za rekonstrukciju krova na staroj zgradi bolnice, gde su smeštene službe: opšte prakse, laboratorije i hitne pomoći, vrednost ovog projekta je 20 miliona dinara, a do kraja godine očekujemo i nabavku sanitetskog vozila”- istakao je dr Popović.


Iz budžeta opštine opredeljeno je pet miliona dinara za pomoć novovaroškom zdravstvu.

 

„ Kada je u pitanju saradnja koju imaju naša opština i Dom zdravlja , ove godine sam predao ključeve jednog savremenog terenskog vozila, vrednosti dva miliona dinara” – istakao je predsednik opštine Radosav Vasiljević, dodajući da će opština nastaviti sa ulaganjem u naše zdravstvo.

Izvor: Zlatarpress.rs (V.P.)

Foto: Ž.R.

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

  • 060 685 24 24

    Izdajem nenamešten stan ul. Majora Ilića Branoševac. telefon:060 685 24 24

ES Komerc
Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Beotel net
Zlatarski biseri