loader
Beotel net

U nedelju završen sedmi „Zlatarfest“

 

U nedelju je u Novoj Varoši završen „Zlatarfest“ , manifestacija koju organizuje Turistička organizacija "Zlatar". Grad je tokom vikenda posetio veliki broj gostiju i turista.
 
 
Veliko interesovanje vladalo je za brojne kulturno-zabavne sadržaje, sportske kao i turističke događaje  koji su održani  tokom ova četiri dana. Organizatori su se potrudili da pripreme brojne aktivnosti i za našu najmladju populaciju.
 
Na programu „Zlatarfesta“ je bio etno sajam „Zlatne ruke Zlatara”, gde su se na izložbeno-prodajnim štandovima mogle razgledati i kupovati rukotvorine vrednih ruku, zatim „Zlatarska regata“ , „Najbolja zlatarska čorba“ , “Deveti sabor pevanja izvika”,  folklorne smotre kao i muzički nastupi.
 
Tokom prve večeri  novovaroška publika je uživala u nastupu naših najvećih zvezda. RTS-ov karavan  “60 najlepših narodnih pesama”  stigao je u četvrtak u Novu Varoš , a nastupili su:  Lepa Lukić, Branka Sovrlić, Nada Topčagić, Marinko Rokvić, Aleksandar Aca Ilić i Milan Topalović Topalko. Publici, ali i auditorijumu Javnog servisa predstavio se Žarko Popović, muzičar iz Prijepolja.
 
 
Folk diva Dragana Mirković u petak  je napravila veče za pamćenje sa spektakularnim koncertom na gradskom trgu.
 
Hitovi kao što su „Pitaju me u mom kraju“, „Cvete moj“, „Poslednje veče“, „Nisam ni metar od tebe“ i „Zaboravi srce“ su samo neke od pesama koje su se našle na širokom repertoaru.Trg ispunjen do poslednjeg mesta zajedno je sa muzičkom zvezdom u glas pevao od prve do poslednje pesme. Takođe tokom ove večeri predstavio se i Trubački orkestar Ivana Đenadića iz Akmačića.
 
 
U subotu  predstavio se bend “Arhivska zabava”. Publika se čitave večeri zabavljala uz dobru muziku i zvuke gitara. Atmosfera se zahuhtala kada je na binu izašao Đorđe David, kog je publika pozdravila vriskom i aplauzom, a zatim nastavila da zajedno sa njim peva do kraja nastupa.
 
 
Sve veći broj posetilaca koji se okuplja na padinama Zlatara u julu, opravdava slogan manifestacije „Na pravom mestu - na dobroj visini“.
 
 
 
Zlatarpress.rs (V.P)

 

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
ES Komerc
Zlatarski biseri
Pankomerc