loader
Beotel net

Pažljivko u PU "Paša i Nataša"

Danas je u Predškolskoj ustanovi „Paša i Nataša“održano predavanje za decu o bezbednosti u saobraćaju. Organizatori su bili Kancelarija za mlade Nova Varoš i Agencija za bezbednost saobraćaja koja je posvećena bezbednosti dece u saobraćaju.

Za decu predškolskog uzrasta i starije vaspitne grupe, glumci za decu iz Čiča Mičinog pozorišta odigrali su predstavu „Pažljivko“ . Kroz formu predstave za decu, mališani su bili u prilici da saznaju i nauče kako da se ponašaju u saobraćaju i na šta posebno da obrate pažnju na putu od kuće do škole.

„Danas smo ovde da bi održali predstavu „Pažljivko“ za mališane predškolske ustanove. Cilj je da se deca obuče da bi bezbedno učestvovala u saobraćaju kao pešaci, biciklisti i kao putnici. Kroz kampanju „Pažljivko“ svake godine podelimo svim prvačićima knigu u celoj Srbiji“- rekao je Radivoje Trifunović iz Agencije za bezbednost saobraćaja, odeljenje za planiranje, prevenciju i edukaciju.

Takođe istakao je i da ima i sajt Pažljivko gde sva deca, roditelji, učitelji i vaspitači mogu da pristupe informacijama bitnim za bezbedno učešće u saobraćaju.

Ova kampanja usmerena je najmlađoj populacijji ( deci predškolskog uzrasta i prvog razreda škole) u kojoj je glavni junak "Pažljivko", dečak koji poznaje i poštuje saobraćajne propise, posvećena je bezbednosti dece u saobraćaju, a pored dece usmerena je i na roditelje, nastavnike i vozače.

U PU “Paša I Nataša” bio je prisutan veliki broj mališana koji su,  zajedno sa svojim vaspitačima, sa pažnjom posmatrali šta to Pažljivko radi.

 

Izvor i foto: Zlatarpress.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

  • 060 685 24 24

    Izdajem nenamešten stan ul. Majora Ilića Branoševac. telefon:060 685 24 24

ES Komerc
Pankomerc
Zlatarski biseri
Dijagnostički centar Dr Lune