loader
Vitorog

24. „Javorski sabor dvojničara i starih instrumenata Srbije“

Već po tradiciji  23. juna 2019. godine na Javoru održaće se 24. „Javorski sabor dvojničara i starih instrumenata Srbije“ u organizaciji Doma kulture Ivanjica, Mesne zajednice Kušići i OŠ “Major Ilić” iz Kušića.

 Na planinu Javor svake godine u nedelju pred Vidovdan dolaze svirači dvojnica i starih instrumenata iz svih krajeva Srbije kako bi pokazali svoje umeće a takmičar koji tri puta za redom osvoji prvo mesto stiče zvanje „majstor dvojnica“. Ovo je jedna od najstarijih manifestacija u Srbiji a njen cilj je očuvanje tradicije, izvornog narodnog stvaralaštva i kulturološkog identiteta.

Manifestacija je takmičarskog karaktera a nagrade su pehar za prvo mesto na dvojnicama u kategoriji mlađih i starijih dvojničara i pehar za prvo mesto na starim instrumentima u kategoriji mlađih i starijih izvođača. Ostale nagrade su u vidu diploma i zahvalnica, a svake godine stručni žiri dodeli i posebne nagrade za mlade talente,perspektivne mlade izvođače, najmlađe tkmičare i druge.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Ivanjica a manifestaciju finansijski podržava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Pozivaju se svi zainteresovani za učešće na „Javorskom saboru dvojničara i starih instrumenata Srbije“, da se prijave najkasnije do 21. juna, Domu kulture u Ivanjici, telefon: 032-661-087 , kontakt osoba Hadži Snežana Zlatić. Prijave možete poslati i mejlom na adresu: hadzi.snezana@hotmail.com ili organizatorprograma@domkultureivanjica.rs

Foto:Arhiva Doma kulture Ivanjica

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

  • 060 685 24 24

    Izdajem nenamešten stan ul. Majora Ilića Branoševac. telefon:060 685 24 24

Beotel net
Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc
Zlatarski biseri
ES Komerc