loader
Vitorog

90 godina uspešnog rada

Blagotvorni vazduh, spoj mediteranske i planinske klime, maksimalan broj sunčanih dana, beskrajni vidici, mirisne livade, bistra jezera, okružena omorikama i brezama i ako zvuči kao odlomak iz neke bajke, ova priroda je stvarna.

Turistička organizacija Zlatar i opština Nova Varoš sinoć je u Domu kulture „Jovan Tomić upriličila Svečanu akademiju povodom obeležavanja značajnog jubileja – 90 godina organizovanog turizma na Zlataru, ali i 50 godina od otvaranja hotela “Panorama''.

,,Ljubitelji   novovaroškog gostoprimstva i Zlatarskih pejzaža, hvala vam što se i danas sa nama kada slavimo ovaj značajan jubilej, pre svega želim da vam se zahvalim za stalnu podršku i nesebičnu saradnju.Koristim ovu priliku da se zahvalim potomcima i naslednicima Milana Borisavljevića, koji je pre devedeset godina pokrenuo turizam na Zlataru’’ – istakao je prilikom akademije direktor TSC ,,Zlatar’’ – Branko Pucarević i dodao ,,Trudimo se da iskoristimo ono što nam je dala priroda,ali i da čujemo mišljenja mladih i obrazovanih iz naše opštine. Palnovi su nam da narednih godina povećamo i unapredimo smeštajne kapacitete, osnažimo domaću radinost i potencijalnim gostima ponudimo kontakt sa tradicijom i pravim vrednostima’’.

Sve prisutne je pozdravio i prvi čovek Opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

On je ovom prilikom istakao da pravi pokretač turizma na Zlataru jeste bio RH Centar sa 380 ležajeva i 140 zdravstvenih radnika zajedno sa medicinskim osobljem koji je godišnje ostvarivao oko 70 hiljada noćenja.

“Turizam je delatnost koja pruža bezbroj izuzetnih prilika, da svaki pojedinac napreduje, ali i da se ovaj kraj i opština ožive. Turizam je složena delatnost koju čini mnoštvo drugih i neophodni su da bi se ona ostvarila kao celina, međutim najvažniju kariku čine ljudi koji pokreću turističku privredu”- istakao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav vasiljević.

Tokom svog obraćanja naveo je koji važni projekti u ovoj godini počinju ili su počeli sa svojom realizacijom, a od velike su važnosti za našu opštinu, a samim tim i za razvoj turizma na Zlataru.

Olgica Miljković rođena Novovarošanka, ali i prva direktorka Turisticke organizacije “Zlatar”, sada predstavnik TO Srbije, istakla je da TO “Zlatar” daje velike rezultate. Da sve više domaćih i stranih turista posećuju ovaj kraj i ne ostaju ravnodušni.

Tokom obeležavanja ovog jubileja dodeljene su i neke od zahvalnica. Opština Nova Varoš i TO “Zlatar” dodelili su zahvalnicu TO Srbije,   Regionalnoj razvojnoj agenciji, TO regije Zapadna Srbija,Organizaciji za omladinski turizam "Srbija za mlade", novinaru Dragoljubu Gagričiću, Čedomiru Popadiću dugogodišnjegm direktoru hotela Panorama, Desimiru Mrdoviću dugogodišnjem direktoru RH Centar , Olgici Miljković prvoj direktorki Turističke organizacije Zlatar.

Izvor i foto: Zlatarpress.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

  • 060 685 24 24

    Izdajem nenamešten stan ul. Majora Ilića Branoševac. telefon:060 685 24 24

Beotel net
Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc
Zlatarski biseri
ES Komerc