loader
Vitorog

Održano 52. državno trakmičenje iz matematike

U grad podno Zlatara u subotu 11. maja 2019. godine, stigli si učenici šestog, sedmog i osmog razreda iz cele Srbije u cilju održavanja 52. Državnog takmičenja iz matematike.

Takmičenje se održavalo u staroj i novoj školskoj zdradi Osnovne Škole ,,Živko Ljujić’’.

Svečano otvaranje takmičenja upriličeno je u Domu kulture,, Jovan Tomic’’ u subotu 11.maja, sa početkom u devet časova.Predsednik društva matematičara gospodin Vojislav Andrić otvorio je takmičenje, a prisutnima se obratio i predsednik naše opštine gospodin Radosav Vasiljević, kao i direktor škole gospodin Risto Popović.

,,Učesnici takmičenja su zadovoljni organizacijom, sve je teklo po planu i programu, što se tiče same škole učesnici su izrazili veliko zadovoljtstvo, nadam se da smo opravdali očekivanja’’ – istakao je za Radio Zlatar direktor škole gospodin Risto Popović.

Na takmičenje bilo je prijavljeno 308 učesnika, iz opravdanih razloga nije se pojavilo jedno dete, pa se takmičilo ukupno 307 učesnika.
Prema rečima Popovića, uglavnom je prednjačila Matematička gimnazija iz Beograda, tu su bili i učenici iz Valjeva,Šabca, Niša.

Predstavnice Osnovne škole ,,Živko Ljujić’’ Ana Mlađenović i Sanja Pušičić ostvarile su zapažen plasman.

,,Ana je imala 60 poena, dobila je pohvalu, to je dobar rezultat za državno takmičenje i dobro se snašla.Malo loši rezultat imala je Sanja,ostvarila je  malo manje bodova, ali u svakom slučaju mi smo zadovoljni, jer smo ostavili dobar utisak, što nas kfalifikuje da i sledeće godine budemo domaćini takmičenja, samim tim što smo imali svoje predstavnice, to je dobar rejting za školu.

Dodela priznanja i zatvaranje ovogodišnjeg takmičenja upriličeno je u holu osnovne škole u nedelju 12. maja.

 

Izvor: Zlatarpress.rs

Foto: Osnovne škole - Edukacija

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

  • 060 685 24 24

    Izdajem nenamešten stan ul. Majora Ilića Branoševac. telefon:060 685 24 24

Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Zlatarski biseri
Beotel net
ES Komerc