loader
Vitorog

Mala školska olimpijada 5. put u Novoj Varoši

U organizaciji Sportskog saveza Nova Varoš, a pod pokroviteljtstvom opštine Nova Varoš, u sredu 24.aprila 2019 godine, održana je jubilarna peta mala školska olimpijada.

Učešće su uzela deca osnovnih škola na teritoriji naše opštine, a bila su prisutna i deca Predškolske ustanove Paša i Nataša.

Učešće u olimpijadi uzeli su:

 • Osnovna škola ,,Živko Ljujić’’ – 47 dece
 • Osnovna škola ,,Rajko Drulović’’ – Radojnja – 39 dece
 • Osnovna škola ,,Knezovi Raškovići’’ – Božetići – 18 dece
 • Osnovna škola ,,Momir Pucarević’’ – Akmačući – 25 dece
 • Oskovna škola ,,Vuk Stefanović Karadžić’’ – Jasenovo – 18 dece
 • Osnovna škola ,,Dobrica Rajić’’ – Bistrica – 6 dece
 • Predškolska ustanova ,,Paša i Nataša’’ – 90 dece

Defileom ulicama našeg malog grada, prošetala su sva deca i na taj način pokazala da Nova Varoš ima budućnost.

Šetnja je započeta ispred doma kulture ,,Jovan Tomić’’ i kretala se ulicom Karađorđeva, zatim Zorana Đinđića, ulicom Svetog Save pored autobuske stanice i završila se na gradskom trgu, gde je uz intoniranje himne Republike Srbije, koju su izvele učenice osnovne škole ,,Gojko Drulović’’ iz Radojinje, otpočeta ceremonija otvaranja olimpijade.

 Opština Nova Varoš i Sportski savez opštine Nova Varoš, već duži niz godina pokušavaju da nasuprot svim procesima u kojima se prazni cela tromeđa zaustave iseljavanje , pojačaju rad sa mladima i o svemu tom što rade svedoče baš ovakvi događaji, poput male školske olimpijade.

 Pre samog paljenja baklje koja se ove godine prvi put organizuje u okviru male školske olimpijade, prisutnu decu, učiteljice i vaspitačice kao i veliki broj Novovarošana i predstavnika mediskih kuća, pozdravio je predsednik Sportskog saveza Nova Varoš, Gospodin Ljubivoje Vranić.

,,Dobar dan svima, pozdravljam vas deco, pozdravljam vaše profesore, nastavnike, poseban pozdrav upućujem vama malim učesnicima sportistima, verovatno budućim velikim sportistima, koji će našu opštinu predstavljati na velikim takmičenjima’’. – rekao je Vranić i dodao ,,Hvala Vam još jednom što ste došli u ovoliko velikom broju, i nadam se da će te nastaviti sa posetama svih događaja koje organizuje Sportski savez Nova Varoš".

 U ime prosvetnih radnika koji naporno rade sa decom tokom cele godine, prisutne je pozdravila direktorica osnovne škole Dobrosav – Dobrica Rajić iz Bistrice, Milada Dragašević.

  ,, Poštovani ljubitelji sporta, dobrodošli na Malu školsku olimpijadu. Kada nas ovo novo vreme i savremene tehnologije, igrice i razne društvene mreže vezuju za sebe, a odvajaju od prirode, sporta i drugih zdravih i poželjnih aktivnosti, ovaj dan nam dođe kao pravi praznik.Bavljenje sportom kod dece može biti korisno jer podstiče odgovorno, socijalno ponašanje, omogućuje bolji školski uspeh i navike zdravog življenja’’ rekla je Milada Dragašević.

  Direktorica je dodala da sport decu uči timskom radu,odgovornosti, samodisciplini, toleranciji i drugarstvu.Sport decu uči jednako kao učitelj ili roditelj.

 Prvi deo kulturno umetničkog programa otvorili su  drugari starije vaspitne grupe  Predškolske ustanove ,,Paša i Nataša’’, bila je to igra sa padobranom, posle njih predstavila nam se i najmlađa grupa folklornog ansambla Doma Kulture ,,Jovan Tomić’’ sa igrama iz Šumadije.

Prvi put za proteklih pet godina koliko se održava mala školska olimpijada upaljena je baklja, a olimpijadu je svečano otvborio koordinator Zlatiborskog okruga za školski sport Bane Divac.

,,Šaljem jedan veliki pozdrav za svu decu koja danas učestvuju.Želim da vam kažem da Republika Srbija u saradnji sa Ministartstvom sporta, prosvete i Savezom za školski sport Srbije poseban akcenat  daje na školski sport i na ove najmlađe mališane.Moram da Vam kažem da je Savez za školski sport uvrstio i male olimpiske igre , kao zvanično školsko takmičenje, gde će se takmičiti deca od 1-3 razreda i okružno takmičenje je upravo u Novoj Varoši u maju ove godine"- istakao je Divac.

 Divac je pohvalio opštinu i Sportski savez Nove Varoši  i rekao da je ovo što se u Novoj Varoši viđa peti put, treba da se viđa u svakoj opštini u regionu.

Izvor i foto: Zlatarpress.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

 • 069-21-70-444

  Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

 • 060 685 24 24

  Izdajem nenamešten stan ul. Majora Ilića Branoševac. telefon:060 685 24 24

Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Zlatarski biseri
ES Komerc
Beotel net