loader
Vitorog

Javni poziv za Književni konkurs „Novica Tadić“ za mlade pesnike

Na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka raspisuje javni poziv za Književni konkurs „NOVICA TADIĆ“ za mlade pesnike.


Konkurs se raspisuje u znak sećanja na pesnika Novicu Tadića, čiji je opus obeležio srpsku poeziju na razmeđu 20. i 21. veka i čiji autorski status prevladava sve poetičke i druge podele na aktuelnoj književnoj sceni, a u cilju podsticanja stvaralaštva mladih pesnika na srpskom jeziku. Konkurs je prvi put raspisan 2018. godine.


Pravo učešća na konkursu imaju svi pesnici koji u trenutku raspisivanja konkursa nisu navršili više od 35 godina života i koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira u kojoj državi žive.
Neobjavljene rukopise, obima do pet autorskih tabaka, autori treba da dostave u jednom štampanom primerku, na adresu: Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Rige od Fere 4,
11 000 Beograd (sa naznakom: za konkurs „Novica Tadić“), kao i u elektronskom obliku, u PDF formatu, na elektronsku adresu: vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs (uz napomenu u predmetu pisma: za konkurs „Novica Tadić“).


Radovi treba da budu potpisani punim imenom i prezimenom autora. Na prvoj stranici štampanog rukopisa i rukopisa u PDF formatu, pored naslova i imena autora, treba da bude navedena njegova poštanska adresa, elektronska adresa i kontakt telefon. Uz elektronski primerak rukopisa autor treba da dostavi i skeniranu kopiju lične karte. Autor na konkurs može poslati samo jedan rukopis.
Ranije objavljivani i nagrađivani radovi, kao ni izbori iz prethodno objavljivanih zbirki pesama neće biti uzimani u obzir.


Petočlana komisija će pregledati sve prispele radove i izabrati najviše tri rukopisa, a rezultati konkursa će biti objavljeni najkasnije do Svetskog dana poezije, 21. marta 2019. godine.
Dobitnici će biti nagrađeni plaketom sa likom Novice Tadića i objavljivanjem nagrađenih rukopisa u okviru edicije „Prisustva“, nazvanoj po prvoj pesničkoj zbirci Novice Tadića, pokrenutoj u okviru izdavačke delatnosti Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.


Rok za slanje rukopisa je 9. februar 2019. godine.Sve dodatne informacije o konkursu moguće je dobiti putem elektronske adrese vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs ili na telefon 011 2637 565.

Izvor: Biblioteka Nova Varoš

Foto:Tanjug

  • Srećnu Novu 2019. Godinu i Božic, želi Vam zanatska radnja PANONIJA Kokin Brod.

  • Sa Vama i uz Vas i u 2019. godini  brzo,sigurno i uvek na vreme,srećne Novogodišnje i Božićne praznike, želi Vam brza pošta AKS.      

  • Srećne predstojeće praznike kupcima, građanima i poslovnim partnerima, žele auto delovi ZLAJA - Nova Varoš.

  • Srećan Božic i sve najlepše u Novoj 2019. Godini,želi Vam butik MADONA i JELA DB.

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 060 685 24 24

    Izdajem nenamešten stan ul. Majora Ilića Branoševac. telefon:060 685 24 24

Pumil
Zlatarski biseri
Beotel net
Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc
ES Komerc